Biografie Connie van Koningsbrugge

Connie van Koningsbrugge is een humorvolle gastvrouw met een warme altstem.

Zij zingt jazz, blues, latin, evergreens, Nederlandstalig en Oldies. Momenteel treedt zij op als Connie & Friends, waar ze met professionele muzikanten een sfeervol optreden neerzet. Tijdens optredens brengt zij haar ervaring mee als actrice, presentatrice, trouwambtenaar en stemacteur. Levenservaring en humor zorgen voor de kers op de taart. Connie trad eerder op als duo, met combo’s en met bigband, o.a. met Cor Bakker & Friends tijdens het Seabottom Jazzfestival 2010 in Lelystad. Regionale bekendheid verwierf zij door ondermeer Jazz in Buren en Jazzy Tiel. Daarnaast is Connie actief als zangcoach en als kunstenaar.

Connie woont in Beusichem, maar haar wiegje stond in Rotterdam. Als peuter zong zij al liedjes onder het tafelkleed, maar pas later kwam de muziek weer op haar pad.

Connie is autodidact, volgde zangles, workshops en masterclasses, zoals de Summerschool 2010 van het CodArts Conservatorium, bij Fay Claassen, Hein van de Geyn, Hans van Oosterhout, Simon Rigter, Ed Verhoeff en Rob van Bavel.

Vanwege haar werk als presentatrice, actrice, nieuwslezer en voice over volgde zij de verkorte acteeropleiding bij De Trap en een cursus Kleinkunst bij CREA in Amsterdam.

Eerder zong Connie bij The Seawold Swing Society, de Dutch Old Timers Jazzband, het Wouter Buchner Trio, bij Cor Bakker en zijn bigband, met gitarist Theo Stobbe, met pianist Jan Hillebrand, bij Joy Spring, bij Straight Hearted, met pianist Patrick Holleeder, Leen de Heer, Wouter Poot en vele anderen. Recent treedt Connie met Twice a Lady op in zorgcentra en soms treedt zij solo op met orkestbanden. Connie heeft ervaring in backing vocals door close harmony zingen.

Als zangcoach helpt zij leerlingen naast zangtechnieken met het ‘eigen maken’ van een song. Ook organiseerde zij enkele jaren de Zangsessies Culemborg. En de tijd die overblijft wordt besteed aan mozaieken en de schilderkunst. Corona maakte de wereld even stiller, daarom is Connie nu ook te vinden met een penseel in haar hand.