Connie                       
             van Koningsbrugge


Home


Nieuws

Biografie

Foto's

Zangles & Coaching

Muziek & Projecten

Contact


 
Nieuws


2014
Juli:
Jaaa! Culemborg krijgt een mooi zangpodium! En wel op een prachtige plek: het Weescafé van het Elisabeth Weeshuis in Culemborg. Elke eerste vrijdag van de maand tussen 18.00 en 20.00 uur een open podium voor beginners, gevorderden en beroeps van alle leeftijden. Er is een vaste pianist. Wil je jezelf aanmelden of ben je nieuwsgierig? www.facebook.com/zangsessies.culemborg. Houdt mijn Agenda (Home) in de gaten!

April:

Met weer enkele optredens in het vooruitzicht wordt dit voorjaar nog mooier, kijk maar eens op de Home pagina.

Maart:
Een prima maand om veel te zingen en te oogsten. Wij zijn dus te boeken, dames en heren!

Februari:
Ook met Joy Spring de draad weer opgepakt en lekker gespeeld in De Hofhouding in Buren. Leuke nieuwe nummers zijn in aantocht!
 

Januari:
Het repeteren levert fijne muziek op! En dat gaan we laten horen in ons Nieuwjaarsconcert in De Horhouding in Buren. Ludo Huising toont zich een fijne gastheer!

2013

December:
Een prima maand om repertoire uit te zoeken en de mannen van Straight Hearted beter te leren kennen. Er wordt stevig gerepeteerd.

November:
Spannende zoektocht naar een toetsenist voor Straight Hearted.. missie geslaagd! Welkom Wim Cooijmans!

Oktober:
Workshop Jazz voorbereiden welke JoySpring en ik gaan geven in Go Leerdam op zondag 27 okotber. Zin in!

Vrienden van Culemborg was een feestje! Erg leuk om hier Straight Hearted te mogen voorstellen. Er is inmiddels een slagwerker/percussionist bijgekomen: Ruud van der Steen. Welkom! Op naar repertoire uitbeiding en dus op zoek naar inspiratie..! Neem eens een kijkje bij
STRAIHT HEARTED

September:
19 oktober doe ik mee met De Vrienden van Culemborg Live! Georganiseerd door Theater De Fransche School. Een mooie aanleiding om een tweede band te beginnen: STRAIHT HEARTED! met gitarist Jan Lucas van Velzen en contrabassist Sándor Bódi en een slagwerker, die ook al in beeld is...! 

Ik ga binnenkort van start met inloopworkshops Circle Singing, Improvisatie en Expressie. Details volgen later op de pagina Zangles & Coaching.

De workshop 'What's Jazz' gaat op herhaling, en wel in Go Leerdam! Het wordt een middag en is leuk voor jong en oud.
Onder de noemer 'Muzikale Mo(nu)menten' ben ik gevraagd mee te doen in weekend 3 tijdens de fietsroute en dus gaan wij als Joy Spring bij de Brouwershof in Maasbommel zingen en spelen. Om ons te zien kun je gewoon de auto nemen, maar leuker is per fiets.
Ook is Joy Spring teruggevraagd voor Jazz in Buren!
28 september wordt een drukke dag. Eerst doe ik mee aan de Horeca Bridge Drive Culemborg en na het laatste spel is het direct omkleden geblazen, want dan treden wij op tijdens de naborrel in de Lantaarn in Culemborg. Hier mag je gewoon komen kijken, het is gratis.
Check dus regelmatig mijn agenda (op de home-pagina).

Juli en Augustus
Net als de meesten van jullie heb ik eens lekker vakantie gevierd en de accu opgeladen.. Hmmm! En wat een weer!

Juni
Een levendige maand beleefd en flink gerepeteerd met af en toe een pracht optreden. Zoals bij de Franse Bourgondische avond bij Boerengolf Enspijk. Met nadruppelende migraine ernaartoe gegaan en het pakte geweldig uit!

Mei
Wat is er nou mooier dan 60 worden en op je eigen feestje je eigen band te hebben? Je beste vrienden treden voor je op, waaronder een lieve vriendin van... 95 jaar(!)
Ook de Jazz Workshop was leuk uitverkocht. Dit gaan we vaker doen. Het is vooral leuk om iedereen mee te zien zingen!
Inmiddels hebben we ook tijdens de Rode Kruis Bloesemtocht gezongen en reken maar dat we hebben gezwaaid naar de 25.000 wandelaars. Op onze plek passeerden zowel de starters als de finishers, dus zeg maar twee keer zoveel.. En dat met een kaakholteontsteking. Brrr! Maar errrrrug leuk, volgend jaar weer!


April

Zet 14 april maar vast in de agenda. Dan zijn wij gevraagd een jazzworkshop te geven bij Werk aan het Spoel in Culemborg. Meer nieuws hierover volgt. Nu even mijn theorie ophalen, want ik ga ook iets doen met jazz zingen..

Maart
10 maart zing ik in Beusichem, mijn eigen prachtige dorp. Gasterij de Bruine Kip is een gezellige plek voor deze zondagmiddag. Ik heb er nu al zin in!

Februari
Vrijdag staat er een repetitie gepland met de band. Maar wat doe je als je als vrijwilliger wordt gevraagd om tijdens een vrijwilligerslunch te spelen? Juist ja, oefening baart tenslotte kunst! Dus zijn wij te gast bij Welzijn Geldermalsen.

Januari
Le Mélangeur in Geldermalsen bestaat 5 jaar en Joy Spring zorgt voor een gezellige en muzikale receptie! Op naar de volgende 5 jaar! 

2012
December
De Morgenster in Geldermalsen hield 14 december een benefietdiner en de opbrengst was voor het nieuwe schoolplein. De sterren van de StarVoices hebben die avond het muzikale gedeelte verzorgd en dat was top!

November

Het gaat snel met Joy Spring. 4 november nemen wij deel aan Jazzy Tiel! dan staan wij vanaf 18.00 uur in Restaurant Aand8. http://www.jazzytiel.nl/event/joy-spring-jazzband-met-connie-van-koningsbrugge/

Drie keer is scheepsrecht: Joy Spring gaat een website maken en eind november een demo opnemen.

Oktober
Na 3 x optreden hebben we alles geëvalueerd en ons repertoire aangescherpt. We voelen ons rijk met elkaar en met onze muziek!

Met de StarVoices gaat het prima. Er wordt druk geoefend om in december iets te kunnen laten horen...!

September
Heerlijk gespeeld tijdens Jazz in Buren op 16 september. Locatie: Grand Café De Hofhouding, in de Malta-tent. Het was goed jazzen voor een bomvol terras onder het genot van een lekker weertje en een heerlijk Malta wijntje. En.. wat een fijne muzikanten om mee te mogen werken! Dank je wel Lucas Mutsaers, Frank van de Woestijne en Melvin Könings! http://www.dehofhouding.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=132:jazz-in-buren-is-booming&catid=1:laatste-nieuws-&Itemid=4

23 september stonden we in de Blusser in Beusichem, voor mij een thuiswedstrijd dus! 

Het experiment op de Morgenster was een groot succes; ook komend seizoen geef ik een klein groepje talenten, de STAR VOICES, zangles.

Augustus

De vakantie loopt ten einde. Maar Joy Spring heeft grote plannen. Te beginnen in september staan er weer een paar fijne optredens op stapel. Het belooft wat te worden, zeker wat betreft repertoirekeuze. Wordt vervolgd.

Op 22 juni was de uitvoering van de kinderen van de Morgenster. Er was natuurlijk een naam nodig en dat is geworden: STAR VOICES. En.... we gaan in het nieuwe schooljaar gewoon verder! Wordt dus ook vervolgd.


Juli
Na een paar keer heerlijk samenspelen, gaan we (Joy Spring) ons eerste optreden doen. Deels instrumentaal en deels zang. Spannend! Grandcafé De Hofhouding, van 15.00 tot 17.30 uur.

Juni
Het oefenen met Joy Spring werpt vrucht af; er ontstaat iets moois! We denken al over een try out…

Sinds begin juni geef ik een cursus zang aan kinderen van groep 4 t/m 8 van de Morgenster in Culemborg. 22 juni gaan we voor het eerst on stage met echte muzikanten; Papa Pancras op toetsen, Papa Konings op contrabas en Papa Baardse op gitaar.


April
In Ophemert wordt druk geoefend met fijne muzikanten. Meer informatie volgt…

Per 1 april start de samenwerking met zang- en stage coaching Marieke Immink! Dit betekent dat de lessen plaatsvinden aan de Kerswerf 12 in Beusichem. Marieke en Connie zullen elkaar waar nodig aanvullen en/of vervangen.


Connie zingt als gast bij de Blusser in Beusichem.  1 april - Markt 29a, Beusichem

Er worden contacten gelegd met nieuwe muzikanten in deze prachtige omgeving…

Maart
Lente! Er wordt hard gewerkt aan de nieuwe website… Maar ook aan de tuin…

Februari
Druk met laatste werkzaamheden in mijn nieuwe huis. Vanaf volgende maand ga ik mij bezinnen op een nieuwe start in Beusichem.

Af en toe een gastoptreden met de Dutch Oldtimers Jazzband, want ik kan het zingen niet laten… Ook oefen ik druk mee voor de theaterproductie Natland.

Januari
Schuren, plamuren, schilderen, timmeren, spullen uitzoeken, kasten inruimen…. Het is een hele emigratie van Dronten naar Beusichem, maar wat een fijne woonomgeving!