Connie                       
             van Koningsbrugge


Home


Nieuws

Biografie

Foto's

Zangles & Coaching

Muziek & Projecten

Contact


 
Biografie

 

Quote van mijn moeder "Jij hebt als baby geen woordjes gebrabbeld. Je begon eerst te zingen en daarna begon je te praten"


Connie van Koningsbrugge zong als dreumes al liedjes met de radio mee. Onder de tafel kon je haar zien zitten achter de franjes van het tafelkleed. Naast zingen acteerde zij als jong meisje in kindertoneelstukken onder regie van de moeder van Pieter en Ton Lutz. Daarna meldde Connie zich aan bij een tienerkoor en later werd zij leadzangeres bij een coverband.

Dan volgt een periode waarin werk en gezin haar aandacht vroegen. Vanaf die periode werkt Connie als presentator, actrice, nieuwslezer, voice over, gastspreker en als en commentaarstem in commercials en bedrijfsfilms. Zie www.conkonpresentatie.nl

Maar het zingen blijft kriebelen, dus startte Connie bij een klein popkoor en een close-harmony groep. Zij volgde zanglessen bij Nathaly Masclé en Lils Mackintosh. Om ervaring op te doen trad Connie regelmatig op in wisselende samenstellingen. Als duo met pianist Jan Hillebrand of met gitarist Theo Stobbe, met de Seawold Swing Society en vele andere muzikanten en bands.

In 2009 trad Connie op met het Wouter Buchner Trio in Harderwijk in de Catharinakapel en tijdens Kulting in Harderwijk. In 2010 trad Connie op in de Meerpaal in Dronten. In datzelfde jaar zong Connie enkele nummers met Cor Bakker en bigband tijdens het Seabottom Jazzfestival in Lelystad. Zie YouTube video.

In 2010 nam Connie deel aan de Summerschool van het CodArts conservatorium dat gegeven werd door Fay Claassen, Hein van de Geyn, Hans van Oosterhout, Simon Rigter, Ed Verhoeff en Rob van Bavel.

Na het volgen van EVTS workshops en cursussen besloot Connie om haar ervaring te delen op het gebied van zingen en presenteren. Momenteel geeft zij zang- en presentatie coaching. Na haar verhuizing van Flevoland naar Beusichem is Connie zangeres bij Straight Hearted en Joy Spring